Suzuki - SV 650 ABS

Sport Touring / SV 650 ABS

S neverovatnom spremnošću za vožnju od samo 198 kilograma, SV650 čini upravljanje i rukovanje lakim i ugodnim. SV650 dobro koristi svoju laganu težinu sa odzivnim ubrzanjem, okretnim upravljanjem i apsolutnom pouzdanošću u manevrisanju. Vozači svih nivoa mogu se popeti do grada ili vijugavih puteva i doživeti neograničenu zabavu.

Cena: 7.300€
Način finansiranja: Plati 2.190€ i vozi SV-a za 78€ mesečno!

645 cm³
Kubikaza
56 kw (75 KS) / 8.500 rpm
Snaga
198.00 kg
Težina

MOTOR

Ekskluzivni agregat* u klasi* 645cm³ DOHC V-Twin motor proizvodi konjske snage bogate obrtnim momentom dok je u skladu sa najnovijim standardima emisije.

Primarna ravnoteža V Twin konfiguracije motora od 90 stepeni tako dobro minimizira vibracije da motoru nije potrebna teška balansna osovina koja oduzima snagu.

Energetski efikasan motor ima jedinstvene klipove koji su konstruisani korišćenjem metode elemenata (FEM) za postizanje optimalne krutosti i težine.

Svaki klip ima poseban sloj smole, a ostali klizni delovi su kalibrisani radi manjeg trenja i veće izdržljivosti – prvi put za Suzuki motocikl.

Suzukijevi inovativni klipni prstenovi u obliku slova L doprinose smanjenju gasa izduvavanjem, što rezultira manjim emisijama i većom efikasnošću sagorevanja.

Cilindri presvučeni Suzuki kompozitnim elektrohemijskim materijalom (SCEM) smanjuju trenje i poboljšavaju prenos toplote i izdržljivost.

Obe glave cilindra poseduju originalnu Suzukijevu tehnologiju Dual Spark za veću efikasnost sagorevanja, bolju ekonomičnost goriva i čistiju emisiju.

Sistem za ubrizgavanje goriva koristi inovativni Suzuki Dual Throttle ventil (SDTV) sa 39mm kućištima leptira za gas. Sekundarni ventili za gas se kontrolišu servo motorom za nesmetanu isporuku snage i optimalnu efikasnost sagorevanja.

Injektori za gorivo sa 10 rupa i dugim nosom na svakom kućištu gasa poboljšavaju atomizaciju goriva za bolju efikasnost sagorevanja i istovremeno smanjujući potrošnju goriva.

Elektronski sistem ubrizgavanja goriva koristi povratnu informaciju O2 i precizan senzor usisnog pritiska za optimalnu efikasnost sagorevanja u različitim uslovima kako bi se emisije izduvnih gasova smanjile na neverovatno nizak nivo.

Suzukijeva patentirana integrisana kontrola brzine u praznom hodu (TI-ISC) u kućištu leptira za gas olakšava startovanje, stabilizuje brzinu motora u praznom hodu i pomaže u smanjenju emisije izduvnih gasova. Sistem je kompaktan i lagan.


Šasija

Lagani, čvrsti aluminijumski ram doprinosi laganom rukovanju i odličnoj stabilnosti.

Prednje viljuške od 43 mm sa prednaprezanjem koje se podešavaju oprugom i zadnje vešanje u obliku veze kombinovane su sa podešavanjem prigušenja odskoka i ručnim podešavanjem predopterećenja opruge, olakšavaju upravljanje motociklom.

Sportski liveni aluminijumski točkovi sa 10 krakova na V-Stromu 650 pomažu da se maksimizira sposobnost držanja puta I stabilnost motocikla.

V-Strom 650 XT ima točkove sa žičanim krakovima sa aluminijumskim naplatcima koji bolje apsorbuju udarce na grubim površinama zbog fleksibilnog karaktera krakova.


Tehnologija

Tehnički podaci

MOTOR
Naziv Sport Touring GSX 650
Tip 4-taktni, 2-cilindrični, vodom hlađen, V pod 90°, DOHC
Kubikaža 645
Prečnik x hod 81 mm x 62.6 mm
Menjač 6-stepeni mehanički
Snaga motora 56 kw (75 KS) / 8.500 rpm
Obrtni moment 64 Nm / 8.100 rpm
Veličina i osnovni podaci
Ukupna dužina 2.140 mm
Ukupna širina 760 mm
Ukupna visina 1.090 mm
Međuosovinski razmak 1.445 mm
Udaljenost podloge 135 mm
Ukupna masa 198.00 kg
Visina sedišta 785 mm
Oslanjanje napred Teleskopska viljuška, spiralna opruga, uljni amortizer
Oslanjanje nazad Centralni opružni član, spiralna opruga, uljniamortizer
Kočnice napred Dvostruki disk
Kočnice nazad Disk
Pneumatik napred 120/70ZR17M/C (58W), tubeless
Pneumatik nazad 160/60ZR17M/C (69W), tubeless
Zapremnina rezervoara 14.5 l
`

Video