Suzuki - BURGMAN AN 400 ABS - M2

Scooter / BURGMAN AN 400 ABS - M2

Elegantni sportista

Dobro pristaje, kao fino ručno rađeno odelo. Vozi se udobno i ponaša se kao šampion. Pruža dobitnu kombinaciju stilskog dizajna, praktičnosti i pogodnosti.

Kao vrhunski sportista u dobroj formi, BURGMAN 400 je spreman za optimalne performanse, čak i na uskim, krivudavim ili zakrčenim ulicama. Ne samo da su prednji i zadnji deo tanki, oštri i seksi, ovaj BURGMAN ostaje veran svom porodičnom imenu nudeći fini stil koji će okrenuti što više glava ispred kancelarije koliko i ispred vašeg omiljenog kafića ili napolju.

400 cm³
Kubikaza
23kw (31 PS) / 6.300 rpm
Snaga
218.00 kg
Težina

MOTOR

Unapređen 400 cm³ vodeno hlađeni, 4-taktni, DOHC, jednocilindrični motor sa ubrizgavanjem goriva pruža izbalansirane performanse, sa snažnim obrtnim momentom niskog do srednjeg opsega i moćnim ubrzanjem do maksimalne brzine, sve dok je u skladu sa Euro 5 emisionim standardima.

Odlične performanse BURGMAN-a su uvek dostupne, bilo da putujete na posao, vozite na otvorenom putu ili kada se vozite sa putnikom.

DOHC konfiguracija motora sa 4 ventila omogućava idealno pozicioniranje usisnih i izduvnih ventila za superiorne mehaničke prednosti i efikasno sagorevanje. Prednosti se mogu osetiti u glatkom, trenutno dostupnom ubrzanju.

Visoko efikasan motor koristi Suzukijevu Dual Spark tehnologiju, koja koristi par dugotrajnih iridijumskih svećica koje se pale u preciznim intervalima kako bi obezbedile optimizovanu efikasnost sagorevanja i doprinele usaglašenosti sa Euro 5.

Vreme bregastog vratila smanjuje preklapanje ventila, dodatno poboljšavajući efikasnost sagorevanja kako bi pomogao BURGMANU 400 da bude u skladu sa Euro 5 standardima emisije.

Injektor za gorivo sa 10 rupa isporučuje finije prskanje goriva koje se bolje kombinuje sa usisnim vazduhom, poboljšavajući potrošnju goriva i ukupne performanse.

Suzuki elektronski sistem za ubrizgavanje goriva kontroliše sistem PAIR (Pulsed-secondari AIR-injection) i prima povratnu informaciju o O2 od katalitičkog konvertora izduvnog sistema kako bi povećao efikasnost goriva i pomogao BURGMAN-u da ispuni Euro 5 standarde o emisiji izduvnih gasova.


Šasija

Tanka, lagana šasija Njegove tanke, kompaktne spoljašnje komponente odmah su prepoznatljive kao one od BURGMAN-a, čineći skuter lakim za rukovanje, posebno na uskim ulicama i u zagušenom saobraćaju. Jaka krutost okvira nudi osećaj stabilnosti i visoke performanse u krivinama.


Tehnologija

ABS

Sistem protiv blokiranja kočnica (ABS)* prati brzinu točkova i usklađuje zaustavnu snagu sa dostupnom vučom kako bi obezbedio veće samopouzdanje i kontrolu.

Multifunkcionalna instrumentacija

Veliki, lako čitljivi analogni brojčanici brzinomera i tahometra nalaze se na digitalnom displeju koji prikazuje odometar, dvostruki merač puta, merač goriva, merač prosečne potrošnje goriva, indikator temperature okoline i sat. Ažurirana instrument tabla takođe sada može da prikaže domet vožnje i trenutnu potrošnju goriva, doprinoseći ekonomičnijoj vožnji.

Snažan DOHC motor sa 4 ventila

Ažuriran da bi zadovoljio Euro 5 standarde o emisiji, četvorotaktni, DOHC, jednocilindrični motor od 400 cm3 sa vodenim hlađenjem, proizvodi dobro izbalansirani obrtni moment niskog do srednjeg opsega sa poboljšanom kontrolom gasa i nudi sofisticiranu vožnju.

Vizir

Dizajn vetrobranskog stakla stvara čist i kompaktan izgled sa prednje ili bočne strane, istovremeno pružajući optimalnu zaštitu od vetra za udobnost vozača i jasan pogled na put.

Katalizator

Novi katalizator sa konstrukcijom u obliku saća koristi metalni nosač katalizatora kao osnovu za zadržavanje katalizatora i povećava broj katalizatora sa jednog na dva radi daljeg prečišćavanja izduvnih gasova.

Sistem kontrole vuče

Novi sistem kontrole proklizavanja smanjuje proklizavanje pri kretanju iz mesta sa potpuno otvorenim gasom i smanjuje okretanje točkova na klizavim ili neravnim površinama puta kako bi se održalo efikasno I bezbedno kretanje. Bilo da se vozi po mokrom asfaltu, kaldrmi, kontrola proklizavanja nudi vozaču bezbrižnost i odličnu sposobnost držanja puta. Sistem se može uključiti i isključiti pomoću prekidača na desnom upravljaču.

Suzuki Dual Spark tehnologija

Novousvojena Suzuki Dual Spark tehnologija povećava broj svećica na dve radi poboljšanja efikasnosti sagorevanja, smanjenja potrošnje goriva i postizanja bolje izlazne snage. Ove svećice nude istovremeno vreme paljenja fino podešeno za AN400. Ovo u kombinaciji sa novom katalitičkom tehnologijom stvara idealnu ravnotežu između prečišćavanja izduvnih gasova, a istovremeno pruža snažnu izlaznu snagu uz povećanje efikasnosti sagorevanja motora. Prilagođeno vreme paljenja takođe doprinosi lakšem pokretanju motora i stabilnijem praznom hodu.

15-inčni prednji točak

Veliki prednji točak od 15 inča predstavlja smelu sliku i prenosi osećaj stabilnosti.

Prednje i zadnje vešanje

Teleskopske prednje viljuške, koje obezbeđuju izdašnih 110 mm hoda vešanja, uparene su sa jedinstvenim zadnjim ogibljenjem sa mono-amortizerom sa 7 smerova podesivim prednaprezanjem opruge kako bi se maksimizirao balans između udobnosti i sportskih performansi.

Suzuki Easy Start Sistem

Suzuki Easy Start Sistem predstavljen je da bi se pokretanje motora učinilo jednostavnim, zahtevajući samo jedan brzi pritisak na prekidač za startovanje sa stisnutom kočnicom

Sedište

Dvostruko stepenasto sedište kombinuje jastuk debljine 78,5 mm sa tankim dizajnom kako bi pružio luksuznu udobnost i vozaču i putniku. Naslon vozača se može podesiti napred za 15 mm ili 30 mm kako bi se pružila optimalna podrška i udobnost za vozače različite građe na dužim turama.

Prostor ispod sedišta

Čak i sa tankim, kompaktnim dizajnom zadnjeg kraja, još uvek postoji dovoljno prostora za skladištenje ispod sedišta. 42 litara prostora omogućava odlaganje dve kacige.

12V DC utičnica

U jednom odeljku se nalazi 12V DC utičnica* za punjenje mobilnog telefona ili drugih elektronskih uređaja.

Sistem zaključavanja zadnje kočnice

Smeštena na istoj strani kao i ključ za paljenje, ručica za zaključavanje kočnice primenjuje sistem zaključavanja koji deluje na zadnju kočnicu kada je parkiran. Sistem zaključavanja zadnje kočnice može se pokazati korisnim kada parkirate na nagibu.

Suzuki napredni sistem imobilajzera (SAIS)

Suzuki napredni sistem imobilajzera (SAIS)* koristi sistem elektronske identifikacije u ključu vlasnika kako bi sprečio neovlašćene osobe da pokrenu motor. Magnetni poklopac koji se otvara samo za vlasnički ključ štiti prekidač za paljenje radi dodatne sigurnosti.

Tehnički podaci

MOTOR
Naziv Scooter 400
Tip 4-taktni, 1-cilindrični, vodom hlađen, DOHC
Kubikaža 400
Prečnik x hod 81 mm x 77.6 mm
Menjač CVT
Snaga motora 23kw (31 PS) / 6.300 rpm
Obrtni moment 36 Nm / 4.800 rpm
Veličina i osnovni podaci
Ukupna dužina 2,235 mm
Ukupna širina 765 mm
Ukupna visina 1.350 mm
Međuosovinski razmak 1.580 mm
Udaljenost podloge 125 mm
Ukupna masa 218.00 kg
Visina sedišta 755 mm
Oslanjanje napred Teleskopska viljuška, spiralna opruga, uljni amortizer
Oslanjanje nazad Centralni opružni član, spiralna opruga, uljniamortizer
Kočnice napred Dupli disk
Kočnice nazad Disk
Pneumatik napred 120/70-15M/C 56S TUBULESS
Pneumatik nazad 150/70-13M/C 64S, tubeless
Zapremnina rezervoara 13.5 l
`

Video